צעד אחרי צעד: שיקום מבנים מסוכנים
מדינת ישראל הוקמה לפני יותר מ-74 שנים. במהלך השנים הללו, הספיקו להיבנות בה מאות בתים פרטיים, בניינים, בנייני משרדים ומבני תעשייה. כמו כן, ניתן לראות בניינים אשר נבנו אפילו לפני קום המדינה. במרוצת השנים, חלק מהמבנים שופצו ותוחזקו, חלקם נהרסו והוחלפו בבנייה חדשה, אך חלקם עומדים על תילם, ללא שינוי.
בניינים ישנים ולא מתוחזקים לרוב מהווים סכנה בטיחותית ולמען האמת, לא אסתטיים בנוף המתפתח של ישראל. אם כן, מה עושים עם מבנים ישנים ומתפרקים, המהווים מטרד רציני לציבור ולסביבה? שיקום מבנים מסוכנים הכרחי, הן מבחינה אסתטית והן מבחינה בטיחותית. במאמר זה נסקור את תחום השיקום של מבנים מסוכנים ונענה על שאלות נפוצות, שאולי יש לכם. בואו נצלול פנימה!
נגדיר: שיקום מבנים מסוכנים
ישנם לא מעט מבנים שמוגדרים כ-"מבנים מסוכנים". ועל כן, הם דורשים התערבות של בעל מקצוע בעל ניסיון בתחום. אותם בניינים שהוגדרו כמבנים מסוכנים יכולים לפגוע בצורה משמעותית באורח החיים של הדיירים וגם לסכן את העוברים והשבים. לכן, במהלך שיקום מבנים מסוכנים ננקטות מספרות פעולות, שמטרתן לשקם את המבנה ולהפוך אותו שוב לראוי למגורים ובטיחותי לדיירים ולסביבה החיצונית.
שיקום מבנים מסוכנים כולל:
· טיפול ושיקום בכל רכיבי הבטון של המבנה, בדיקה של המבנה
· שיקום עמודי התמך של המבנה
· חיזוק של שלד המבנה
· חיזוק ותיקון יסודות המבנה
· איטום סדקים בקירות חיצוניים
· כיסוי מוטות ברזל חשופים
במסגרת שיקום מבנה מסוכן נערכת בדיקה מקצועית מקיפה של הבניין כולו, בכדי לשלול בעיות נוספות ולגשת בצורה נכונה ומותאמת היטב לשיקום המבנה הספציפי.
מתי מבנה מוגדר כמסוכן?
מבנה מסוכן הוא מבנה שהוגדר ככזה על ידי מהנדס בניין, לאחר ביצוע בדיקה מעמיקה לכל המבנה ולשלד.
כאשר מבנה מוגדר כמסוכן, מחלקת הנדסה אזרחית ו/או היחידה האחראית על מבנים מסוכנים ברשות המוניציפלית מוציאה "צו מבנה מסוכן". צו זה יוסר רק לאחר ביצוע כל התיקונים הנדרשים ולאחר אישורו וחתימתו של מהנדס בניין, שמתחייב שהבניין לא מהווה עוד סכנה לדיירה או להולכים והשבים בסביבתו.
יש מגוון סיבות שבגינן מבנים שונים מוגדרים כ-"מבנים מסוכנים", למשל:
· סדקים אשר התגלו ביסודות המבנה.
· סדקים ושברים שהתגלו בשלד המבנה.
· איטום חיצוני ו/או פנימי אשר נסדק ונפגם.
· מוטות ברזל חשופים.
חשוב לזכור שלא כל מבנה מסוכן דורש פינוי מידי של כל הדיירים. לכן, יש לבדוק את הסיבות השונות ולהחליט אם יש צורך בפינוי מבנה מיידי או לא.
אם התגלו ליקויים במבנה, חשוב לתקן אותם
מבנה מסוכן הוא מבנה שמהווה סכנה מממשית לדיירים במבנה וגם לעוברים והשבים בסביבתו. לכן, חלה חובה לבצע עבודות שיקום יסודיות לפי הצורך.
תיקון הליקויים אינו מלאכה פשוטה ודורש מיומנות ומקצועיות. אם קיבלתם הודעה המתריעה על מבנה מסוכן, אל תחכו יותר מדי וצרו קשר עם בעל מקצוע בהקדם האפשרי. חשוב לציין, שאדם שידע על ליקוי ולא פעל לתיקונו הוא בר שפיטה וענישה על פי חוק העונשין הישראלי ולכן, התיקון אינו בגדר המלצה, אלא חובה.
כמה עולה לשקם מבנה מסוכן?
עלות שיקום מבנה מסוכן נגזרת ממספר פרמטרים, לכן אין מחיר אחיד, מאחר ויש מגוון רחב של משתנים אשר משפיעים בצורה ישירה על המחיר. בין המשתנים:
· הסיבה שהמבנה הוגדר כמסוכן
· הפעולות שיש לעשות במסגרת השיקום
· החומרים הנדרשים לביצוע
· משך זמן העבודה
מאחר ולא ניתן לאמוד את המחיר ללא בדיקת הנכס, עליכם לפנות ישירות לחברה בעלת ניסיון בתחום, אשר תבחן את הסיבות בגללן המבנה הוגדר "מבנה מסוכן". חברה שתבדוק את המבנה ותאפיין אותו בעצמה, תציג בפניכם את הבעיות השונות, את דרכי הפעולה הנדרשות לשיקום ואת המחיר לעבודה.
כיצד מתבצע שיקום מבנים בסנפלינג?
יש לא מעט בניינים בישראל אשר מוגדרים כמבנים מסוכנים, חלק מהמבנים גבוהים במיוחד, או שהגישה לחלקים נרחבים מהם מוגבלת. במהלך שיקום המבנה, יבוצעו שינויים ברכיבי הברזל, הבטון ושלד המבנה.
כשמדברים על שיקום מבנים עבודות בגובה, מדברים על עבודה המתבצעת בעזרת חבלי סנפלינג, שנותנים לאיש המקצוע את האפשרות "לרחף" בין הקומות ולבצע את העבודה בצורה מהירה וחכמה יותר. כמו כן, בעזרת סנפלינג יוכלו בעלי המקצוע להגיע אל מקומות שלא ניתן להגיע אליהם בדרכים אחרות ולטפל בבעיות בצורה נקודתית ויעילה. שיקום מבנה מסוכן באמצעות סנפלינג, הפך לפופולרי במיוחד בשנים האחרונות. אין זה פלא, מאחר והשילוב בין מקצועיות, בטיחות ומהירות מוביל לתוצאות מקסימליות.
כיצד לבחור איש מקצוע מתאים?
הודיעו לכם שהמבנה שלכם הוגדר כ-"מבנה מסוכן", נכנסתם אל מנועי החיפוש וגיליתם שיש לא מעט אנשי מקצוע וחברות אשר מספקות מעטפת בתחום המבנים המסוכנים.
"איך אדע שאני בוחר את בעל המקצוע הטוב ביותר בשבילי?" בדיוק בשביל זה, אנחנו בגובה פלוס, ריכזנו עבורכם מספר נקודות וקריטריונים שיכוונו אתכם, אל בעל המקצוע המתאים ביותר עבורכם:
1. ניסיון לצד ותק – עבודה עם בעל ניסיון וותק בשיקום מבנים מסוכנים, תעזור לכם לעבור את התהליך בצורה מהירה וחכמה יותר. כמו כן בעל מקצוע בעל ניסיון, ידע לתת פתרונות יצירתיים וינהל את הפרויקט בצורה מיטבית.
2. מוניטין בתחום – בעל מקצוע בעל ניסיון בתחום צובר לעצמו מוניטין. תוכלו למצוא לא מעט על המוניטין של החברה מלקוחות עבר ואף מחיפוש קל במנועי החיפוש.
3. מכשור מתקדם – עבודה עם בעל מקצוע אשר מבצע את המלאכה בצורה חכמה יחד עם מכשור מתקדם, כמו סנפלינג, תבטיח תוצאות איכותיות ובטיחותיות.
4. אחריות מקצועית – למרבה הצער, תקלות עלולות לצוץ תמיד. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעבודה עם מבנה מסוכן. בדקו כי החברה איתה אתם עובדים נותנת לכם אחריות מקצועית, לאורך כל זמן העבודה וגם לפרק זמן סביר שלאחר מכן.
5. בעל כל ההיתרים הרלוונטיים לביצוע – שיקום מבנים מסוכנים הינה אמנות לכל דבר ועניין, אשא דורשת היתרים ורישיונות מיוחדים. בדקו כי בעל המקצוע שמגיע אליכם, כולל העובדים שלו, מחזיק בכל ההיתרים הרלוונטיים, לרבות אישור עבודה בגובה.
שיקום מבנים בגובה עושים עם גובה פלוס!
אנחנו גובה פלוס, ברשותנו מערך שלם של עובדים אשר עובדים ללא לאות, על מנת לספק מעטפת מלאה לקהל לקוחותינו. ההתמחות שלנו בעבודות שיקום מבנים מסוכנים, לרבות תיקון מבנים, עבודות איטום, צביעת בניינים, שטיפה, חיזוק והחלפת אבנים.
אנו מקצוענים בביצוע עבודות גובה, לרבות שימוש בכלי סנפלינג, ועובדים לפי דרישות משרד העבודה לעבודות בגובה, יחד עם האישורים וההיתרים הדרושים.
אם גם אתם זקוקים לשירות שיקום מבנים במרכז, בצפון או בדרום - הגעתם למקום הנכון! צרו איתנו קשר עוד היום, במספר הטלפון: 052-6690325 ונשמח לעמוד לשירותכם.